Scopul acestui proiect este acela de a construi un Sistem Informatic Integrat Medical pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Botosani, umarindu-se in special:
Modulul de administrare a pacientilor - este modulul care asigura colectarea datelor pacientului, actualizarea permanenta a acestor informatii si transmiterea lor catre personalul medical. Datele pacientului sunt introduse in sistem fie la inregistrarea pacientului, fie ca parte a procesului de internare. In cazul internarii unui pacient, datele din sistem pot fi actualizate, cu eventuala adaugare de informatii noi. Dupa externare, informatiile stocate persista in baza de date pentru a fi utilizate in cazurile viitoare.
Modulul de administrare a cererilor - este modulul care centralizeaza informatiile necesare pentru efectuarea examinarilor si testelor de laborator asociate unui pacient. Aplicatia permite inregistrarea cererilor de investigatii direct de la nivelul sectiei, respectiv de la nivelul cabinetului medical.
Modulul de farmacie - este componenta care permite monitorizarea si asigurarea calitatii procesului de medicatie a pacientului. Tot acest modul este responsabil de urmarirea riguroasa a stocurilor si valorii medicamentelor din gestiunea farmaciei din cadrul spitalului.
Modulul de laborator - este modulul care asigura managementul informatizat al investigatiilor paraclinice asociate unui pacient. Prin functionalitatile sale specifice, acest modul contribuie la crearea unui flux operational optim in laborator, incluzand gestiunea stocurilor de reactivi, managementul financiar si logistic al laboratoarelor medicale.
Modulul medicina de familie - este modulul care faciliteaza gestiunea pacientilor inscrisi pe listele medicilor de familie, gestiunea serviciilor medicale preventive si curative de care acestia beneficiaza, planificarea activitatilor specifice medicinii de familie, evidenta prescrierilor de medicamente sau a trimiterilor medicale eliberate.
Modulul monitorizare si export DRG - este modulul care aliniaza spitalul la rigorile si standardele Sistemului de clasificare in grupe de diagnostice (Diagnosis Related Groups - DRG). In cadrul acestei aplicatii sunt operate sincronizarile datelor proprii cu situatia existenta in nomenclatoarele DRG. Dosarul electronic al pacientului - este modulul care centralizeaza toate datele medicale ale pacientului, incluzand: retete, rezultate ale analizelor, note cu privire la progresul pacientului, planul de ingrijire a acestuia etc. Datele existente in aceasta baza sunt permanent actualizate, ele putand fi accesate in orice moment si din orice locatie.
Proiectul include urmatoarele:
- Implementarea Sistemului Informatic Integrat Medical;
- Livrarea de software de baza, software aplicativ si infrastructura hardware si de comunicatii;
- Management de proiect si servicii de instalare a sistemului;
- Instruirea administratorilor si a utilizatorilor finali;
- Asistenta tehnica in perioada intrarii in productie a sistemului si garantie de 1 an pentru sistemul informatic incepand cu data acceptantei finale a fiecarei componente;
- Cadrul de cooperare dupa perioada implementare.