COMITETUL DIRECTOR:
  • MANAGER: Lupascu Costel
  • DIRECTOR MEDICAL: Dr. GHERGHEL MIHAELA
  • DIRECTOR FINANCIAR-CONTABIL: Ec. Nita Luminita

EVENIMENTE MEDICALE

MATERIALE INFORMATIVE CU PRIVIRE LA EDUCATIA SANITARA SI PREVENTIE IN CONTEXTUL SARS-Cov2

MASURI DE PREVENTIE A CORONAVIRUSULUI


PREVENIREA CORONAVIRUSULUI


CE TREBUIE SA STII DESPRE


Perioada: 2 - 3 octombrie ,  Locația: Hotel Ramada Parc, București

         A IV-a ediție a Conferinţei Naţionale Managementul Bolilor Pulmonare

        Cea de-a IV-a ediție a Conferinţei Naţionale „Managementul Bolilor Pulmonare” va avea loc, anul acesta, în perioada 2-3 octombrie, la Hotel Ramada Parc din București și se adresează atât medicilor pneumologi, cât și mediilor de familie sau din alte specialități conexe.

         Programul evenimentului va cuprinde o întâlnire comună între lideri de opinie in pneumologie, autorități, asociații de pacienți și reprezentanți din industria farma, ce se va desfășura pe 2 octombrie. Pe 3 octombrie (Ziua Pneumologiei Românești) va avea loc un simpozion științific, dedicat exclusiv profesioniștilor din domeniul medical. 

         În cadrul conferinței, se vor dezbate teme care vizează problematica bolilor pulmonare în România, importanța diagnosticării precoce a bolii, limitările și problemele pe care medicul pneumolog le întâmpină în îngrijirea bolnavilor, cât și alte subiecte de interes.

                                                 ( SURSA:  Sanatateapress.ro)
aprilie 

         A 46-a Sesiune Științifică a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"

        Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" împreună cu Societatea Română de Pneumologie vor organiza a 46-a Sesiune Științifică a Institutului, găzduită în Amfiteatrul "Constantin Anastasatu" și spațiile învecinate.
Sesiunea se va desfășura pe parcursul întregii zile, va include prezentări orale și sesiuni de postere, o pauză de prânz oferită de organizatori și o conferință de presă.

       Ne dorim ca acest eveniment să fie o oglindă a activității științifice din Institut dar în egală măsură încurajăm și contăm pe lucrările ce reflectă activitatea colegilor din centrele din țară. Aici puteți consulta caietul program.

      Evenimentul va fi creditat cu puncte EMC iar rezumatele vor fi incluse într-un volum de rezumate pe CD cu ISBN. Nu se percepe taxă de participare; pentru înscrieri vă rugăm să trimiteţi datele dumneavoastră la adresa de mail: sesiunestiintifica@yahoo.ro.

       Plănuim să organizăm și o expoziție foto cu tema „România mea", pentru care vă invităm să pregatiți câteva fotografii în format 20x30 cm.

Vă aşteptăm!
                                                ( SURSA:  Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" Bucuresti)

noiembrie 

         Atentionari de Ziua Mondiala a BPOC

        Săptămâna trecută, cu ocazia Zilei Mondiale BPOC, s-a organizat în zece oraşe din ţară, inclusiv în Bihor, testări gratuite pentru verificarea plămânilor.

        În urma spirometriilor efectuate, persoanele care au fost depistate cu probleme respiratorii au primit un cupon valabil în toată luna noiembrie, cu care să se prezinte la medicul specialist, pentru mai multe investigaţii.

        Doctorii transmit că potrivit unui studiu din 2008 realizat de Societatea Română de Pneumologie şi CPSS, există cel puţin un milion de cazuri de BPOC, iar accesul la serviciile medicale existente este în continuare redus (mai puţin de 50% din pacienţi beneficiaseră de o spirometrie în ultimul an).

        Investigaţia numită spirometrie determină dacă o persoană are sau nu BPOC, este nedureroasă şi seamănă cu testarea pentru determinarea nivelului de alcool în aerul expirat pe care poliţiştii o fac şoferilor. BPOC este o afecţiune pe care o pot dezvolta persoanele de peste 40 ani, fumătorii sau cei care stau în fum de ţigară, sunt expuşi la alte tipuri de fum, la pulberi sau noxe. De regulă, semnele care ar trebui să ridice semne de întrebare vizavi de această afecţiune sunt tusea cronică, producţia cronică de spută (flegmă sau spută mucoasă) în majoritatea zilelor (tusea matinală a ‘fumătorului’) şi dispnee (senzaţia de lipsă bruscă de aer).

                                                 ( SURSA:  Bihor Online)
septembrie 

          Cursuri de perfecţionare gratuite pentru 800 de pneumologi

          Peste 800 medici pneumologi, dar şi medici internişti, pediatri sau medici de familie a căror activitate implică cunoştinţe aprofundate de pneumologie şi 50 de manageri de institute, spitale, secţii de pneumologie vor participa gratuit la programe de formare profesională inovatoare, prin instrumente de tip e-learning, în scopul creşterii calităţii şi productivităţii muncii şi atingerii unor standarde europene.

„Ne dorim să facilităm accesul la aceste cursuri aprofundate de formare profesională tuturor medicilor care se confruntă sau se vor confrunta în viitor cu afecţiunile respiratorii cronice, din păcate, cu prevalenţă, mortalitate, morbiditate şi costuri pentru individ şi sistem, tot mai mari. Programul se adresează aşadar nu doar medicilor specialişti, dar şi medicilor rezidenţi în pneumologie sau medicină internă", a declar Prof. Dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie şi totodată managerul acestui proiect.

          Programul prevede organizarea de cursuri on-line, având la bază studiul individual, urmate de cursuri interactive, finalizate cu certificare naţională şi acreditate de Colegiul Medicilor, în cadrul programului de educaţie medicală continuă, necesar reînnoirii dreptului de liberă practică al profesioniştilor din sănătate din România.

„În cadrul sesiunilor de curs interactive, ale căror costuri sunt acoperite integral din bugetul proiectului, participanţii vor beneficia de prezenţa unora dintre cei mai reputaţi specialişti români, cu expertiză recunoscută pe tematica propusă", a declarat Mihălţan.

         Managerii care participă la proiect au la dispoziţie acelaşi instrument modern de studiu individual, portalul de e-learning, urmat de o sesiune de cursuri interactive, prin care îşi vor aprofunda cunoştinţele şi vor primi certificarea naţională.

Proiectul, o premieră pentru pneumologia românească, a demarat la data de 01 Iulie 2010, având o perioadă de implementare de 36 de luni (1 iulie 2010 - 30 iunie 2013) şi o valoare totală de 5.894.127 lei, din care 5.772.893 lei finanţare nerambursabilă din Fondul Social European (FSE). Proiectul va fi implementat de Societatea Română de Pneumologie, împreună cu Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta" şi SIVECO România SA.

         Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea gradului de adaptabilitate şi de competenţă în activitate pentru grupul ţintă (personal şi manageri din domeniul sănătăţii), prin identificarea şi promovarea unor modele manageriale, eficiente, în contextul descentralizării şi prin sporirea capacităţii de întelegere şi operare cu noile tehnologii utilizate în domeniul pneumologiei.

„Suntem, încă, o disciplină relativ tânără şi care se confruntă permanent cu provocările generate atât de prejudecăţile trecutului, încă prea aproape pentru a fi inofensiv, cât şi de cele create prin asaltul permanent al viitorului, pentru că trebuie să ţinem pasul cu tot ce înseamnă progres în pneumologie, fie că ne referim la metode diagnostice, de investigaţii sau terapie", conchide Prof. Dr. Mihălţan.

                                                       ( SURSA:  www.romanialibera.ro)

DESPRE PROIECT

    Acest produs acopera necesitatile de evidenta, coordonare si control al activitatilor medicale, administrative si financiare care se desfasoara in spitale. Sistemul urmareste cresterea calitatii actului medical adresat pacientului, reducerea costurilor de administrare si optimizarea fluxului de activitate al institutiei. Sistemul este conceput sub forma modulara, ceea ce...

LEGĂTURI UTILE

0231-584.083


ACCES e-MAIL


CUM NE GASITI ?

    Spitalul de Pneumoftiziologie este situat pe Str. Trandafirilor, nr.24. Accesul se poate face pietonal sau cu masina din Bulevardul Mihai Eminescu sau din str. Nicolae Iorga.