O forma misterioasa de TBC se raspandeste in Estul Europei

Data publicării: 1 septembrie 2014

O forma de TBC, care nu poate fi vindecata cu medicamente conventionale, se raspandeste in estul Europei. Pana in prezent, strategiile de a lupta contra bolii au dat putine rezultate din cauza ca este strans legata de saracie.
In urma cu doi ani, cea mai mare parte a dependentilor de droguri mureau fie ca urmare a unei supradoze, fie ca urmare a sinuciderii. In prezent, din ce in ce mai multi mor ca urmare a unei forme de tuberculoza rezistenta la medicamente, in special in estul Europei, informeaza Deutsche Welle.
Pentru multi oameni, TBC-ul este o boala care a fost eradicata in ultimul secol. Insa boala a revenit si este mai periculoasa decat oricand. TBC-ul rezistent la medicamentele complica tratamentul pentru pacientii din intreaga lume.
In ultimii ani s-a inregistrat o crestere constanta a formelor rezistente nu doar la antibioticele conventionale ci la aproape orice forma de tratament. Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca peste 400.000 de oameni sufera in prezent de aceste forme mutant.
Fostele state sovietice din estul Europei prezinta cel mai ridicat risc din intreaga Europa. Aproape 800.000 de oameni cu rezistenta la medicamentele conventionale pentru TBC traiesc in aceste state – a cincea parte din intreaga lume, conform OMS.
Un numar de 15 state europene sunt considerate cu risc sporit, printre care Rusia, Ucraina, Belarus, Bulgaria si Moldova, dar si statele baltice.

Informații programări consulații

+4 0231 584 083

Acces E-Mail

 Spitalul de Pneumoftiziologie este situat pe Str. Trandafirilor, nr.24. Accesul se poate face pietonal sau cu masina din Bulevardul Mihai Eminescu sau din str. Nicolae Iorga.